首页 > 高中英语 > 日常生活类阅读

Do you like chocolate? Maybe most people do. A box of it can be a great gift. Buy one for a friend and give it as a surprise. See how happy that person gets.

Say you just got a box of chocolate. Which piece do you pick first? A man has studied people’s choices. He says they tell something about the person. Did you choose a round piece? You are a person who likes to party. Did you choose an oval shape? You are a person who likes to make things. Picking a square shape shows something else. The person is honest and truthful. You can depend on him or her.

What kind of chocolate do you pick? Maybe you like milk chocolate. This shows you have warm feelings about the past. Dark chocolate means something else. A person who chooses it looks toward the future. What about white chocolate? Would you choose it? If so, you may find it hard to make up your mind. Some people like chocolate with nuts. These are people who like to help others.

Do you believe these ideas? Can candy tell all these things? It doesn’t really matter. There is one sure thing about eaters of chocolate. They eat it because they like it.

8This passage mainly tells us ______.

A.why people like chocolate

B.almost everyone likes chocolate

C.about different kinds of chocolate

D.different choices may show different characters

9Picking a round shape of chocolate shows that a person ______.

A.likes singing, dancing and drinking

B.likes to do something for others

C.is good at making things

D.can be depended on

10From this passage we can see that a helpful man may choose chocolate ______.

A.in oval shape

B.in square shape

C.with nuts

D.with coffee

11The last paragraph suggests that the writer ______.

A.believes all the information about chocolate

B.does not believe the information about candy

C.is trying to get you to believe false information

D.doesn’t think it important whether you believe the ideas

【收录时间】 2016-09-16
【知识点】 日常生活类阅读
查看答案
加入试题篮

DACD

单日会员可无限次解锁答案,低至9.9》
2016-09-16 阅读理解 中等 何俊声
考点梳理:
根据可圈可点权威老师分析,试题 "
Do you like chocolate? Maybe most people do. A box of it can be a great gift. Buy one for a friend
" 主要考察你对
日常生活类阅读
等考点的理解。关于这些考点的"梳理资料"如下:
◎ 日常生活类阅读的定义

日常生活类阅读的概念:

日常生活这一话题主要涉及人们衣食住行等方面的活动。这一话题的选材主要针对人们日常的工作,生活以及学习情况。做这一类题时,最主要的是要把握好人物的活动内容,时间和地点。

◎ 日常生活类阅读的知识扩展
日常生活这一话题主要涉及人们衣食住行等方面的活动。这一话题的选材主要针对人们日常的工作,
生活以及学习情况。做这一类题时,最主要的是要把握好人物的活动内容,时间和地点。
◎ 日常生活类阅读的知识点拨

日常生活类阅读题答题技巧:

【题型说明】
该类文章内容涉及到人们的言谈举止、生活习惯、饮食起居、服饰仪表、恋爱婚姻、消遣娱乐、节日起源、家庭生活等。文章篇幅短小,追根溯源,探索各项风俗的历史渊源,内容有趣。命题也以送分题为主,如事实细节题、语义转换题、词义猜测题和简单推理判断题等。虽然这类文章读起来感觉轻松,试题做起来比较顺手,但绝不能掉以轻心。因为稍不留神,就会丢分。   
【备考提醒】
为了保证较高准确率,建议同学们做好以下几点:   
1、保持正常的考试心态。笔者在教学中发现,越是容易的试题,同学们越是容易失分。为什么呢?因为在这种情况下,同学们极易产生麻痹思想,认为题目好做,就不引起高度重视,于是思维不发散、不周密。而命题人就是利用同学们的这一弱点,设计陷阱题。所以,无论试题难易与否,我们都要保持正常的考试心态。试题容易,不欣喜;试题难,不悲观。   
2、根据前面讲到的方法,认认真真、细细心心做好事实细节题。   
3、做好语义转换题。这类题是根据英语中一词多义和某些词语在文中能表达一定的修辞意义的原则而设计的。要求同学们解释某生词的含义,确定多义词或短语在文中的意思,确认文中的某个代词所指代的对象,或者对英语中特有的表达、格言、谚语进行解释。这种题要求同学们一定要根据上下文猜测词义或理解句子,切不可望文生义。   
4、做好简单推理判断题。简单推理判断题要以表面文字为前提,以具体事实为依据进行推理,做出判断。这种推理方式比较直接,只要弄清事实,即可结合常识推断出合理的结论。

◎ 日常生活类阅读的教学目标
1.丰富知识面。
2.扩大词汇量,提高阅读速度。
◎ 日常生活类阅读的考试要求
能力要求:掌握/应用
课时要求:2
考试频率:必考
分值比重:5
举一反三
最新题库

猜你喜欢

民族团结月宣传教活动范文最新5篇

2023-09-12

最新纪念九一八校长国旗下讲话稿范文

2023-09-12

最新中学德育工作计划范文3篇

2023-09-01

2023文明单位创建工作总结报告最新4篇

2023-09-01

学生上下学交通安全致家长的一封信最新7篇

2023-09-01

最新小学数学教学心得体会范文6篇

2023-09-01

小学法制教育工作计划范文精选5篇

2023-09-01

思想作风整顿学习心得体会最新5篇

2023-09-01

2023学年度小学少先队工作计划最新

2023-09-01

2023教师岗位意向个人申请书范文5篇

2023-09-01
最新资讯

查看答案

限时优惠:
000000
热门

单次有效付费 3.99

用于查看答案,单次有效 19.99元

包月VIP 9.99

用于查看答案,包月VIP无限次 49.99元

微信支付
联系客服
下载试题
查看答案